Ágnes
-1 °C
2 °C

Kocsmáról kocsmára Csabika nyomában

2001.07.05. 17:01
Kocsmáról kocsmára jártak a rendőrök, míg nyomára akadtak a kórházból ellopott kétéves Csabinak. A gyereket szerda este engedély nélkül vitte el a Madarász utcai kórházból egy férfi, aki apaként mutatkozott be, valójában a fiú anyjának élettársa volt. Csabi csecsemőotthonból került át egy hete a kórházba, de a gyámügy senkinek sem engedélyezte a látogatást. A kórház személyzete azonban nem állt az állítólagos apa útjába. Végül egy VIII. kerületi hajléktalanszállón sikerült csütörtökön a nyomára akadni.
Egy VIII. kerületi hajléktalanszállón fogták el azt a férfit, aki szerda este engedély nélkül vitt el egy kétéves gyereket a Madarász utcai kórházból. A rendőrség az állampolgári bejelentések segítségével kocsmáról kocsmára térképezte fel Varga Csaba útvonalát, majd a Dankó utcában rátalált a gyerekkel együtt.

Sütivel érkezett az alkalmi apuka

A gyanúsított süteménnyel kezében érkezett a Madarász utcai kórházban, ahol a kétéves Csabika édesapjának adta ki magát, majd egy óvatlan pillanatban felkapta és távozott vele. Fekete Ferenc osztályvezető főorvos az Indexnek elmondta, szerda este láthatólag ittas állapotban érkezett a férfi, de megengedték neki, hogy a folyosón találkozzon a gyerekkel.

Az ügyeletes orvos egy percre hagyta őket magukra, amikor elment néhány papírért, hogy felvilágosítást tudjon adni a gyermek állapotáról, de ezalatt a kicsi eltűnt. Fekete Ferenc hangsúlyozta, szándékukban állt elküldeni a férfit, de erre már nem kerülhetett sor, mivel eltűnt a gyerekkel együtt. Csabát múlt hét szerdáján egy csecsemőotthonból szállították a kórházba, hogy megműtsék.

Fényképről azonosították az elkövetőt

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a kórház dolgozói fénykép alapján felismerték Varga Csabát, aki a fiú anyjának jelenlegi élettársa. A gyámügy senkinek sem engedélyezte, hogy a kisgyereket meglátogassa, így a harmincegy éves férfi sem tehette volna ezt meg. A kórház dolgozói pedig úgy engedték őt ittasan a gyerek közelébe, hogy semmmilyen azonosításra alkalmas iratot nem kértek tőle. Fekete Ferenc főorvos az Index kérdésére elmondta, nem tudtak arról, hogy a fiú nem fogadhat látogatókat. Több száz gyerek fekszik a kórházban, így nagyon sok ember fordul meg az osztályokon. A férfi süteményt hozott, és azt állította, hogy ő az apa, így természetes, hogy nem álltak az útjába.

Öt évet is kaphat

A rendőrség személyi szabadság megsértése miatt adott ki körözést a férfi ellen. A bejelentett lakcímén egy építési területet találtak, ismert foglalkoztatója pedig egy fiktív vállalkozás volt. A most elkövetett bűncselekmény miatt akár öt év börtönt is kiszabhat rá a bíróság.