Benedek
-4 °C
5 °C

Felakasztotta magát egy gyermek

2003.10.30. 14:04
Életét vesztette egy tizenegy éves kisiú szerdán a Veszprém megyei Mindszentkállán, a felakasztott gyermekre édesanyja talált rá. Az elsődleges információk szerint a gyilkosság kizárható, feltehetőleg szerencsétlen baleset okozta a fiú halálát.
Egy mindszentkállai családi házban az édesanya felakasztva találta 11 éves kisfiát szerdán késő délután - áll a rendőrség honlapján. Az Index érdeklődésére a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóilletékese elmondta, hogy a helyszíni szemle és az adatgyűjtés alapján a rendőrség teljes bizonyossággal kizárta az idegenkezűséget, és a továbbiakban államigazgatási eljárás keretében vizsgálják a Tapolcai Rendőrkapitányságon az esetet.

Kérdésünkre Wágner Károly, a Tapolcai Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője elmondta, hogy bár a vizsgálat még nem zárult le, de az eddig szerzett adatok szerint szerencsétlen balesetről lehet szó. A kisfiú feltehetőleg játékból tett nyakába kötelet, és halálát úgynevezett stresszhalál okozta, azaz a nyaki ütőér elszorítására reflex-szerű szívleállás következett be.

Biztosat mindenestre csak a holnapi boncolás után lehet megállapítani, mint ahogy a baleset további körülményeiről, a szülők esetleges felelősségéről is csak a vizsgálat lezárultát követően tud a rendőrség beszámolni - tette hozzá a Tapolcai Rendőrkapitányság illetékese.