Életfogytiglant kapott a visszaeső gyilkos

2006.06.26. 16:54
Testvére után az őt szívességből befogadó szállásadóját is meggyilkolta a nyírbogáti férfi. A megyei bíróság életfogytiglanra ítélte.

Különös kegyetlenséggel, visszaesőként elkövetett emberölés és életveszélyt okozó testi sértés miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt egy gyilkost első fokon a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság hétfőn Nyíregyházán.

Legkorábban 30 év múlva szabadulhat

Az ítéletében a bíróság úgy rendelkezett, hogy a vádlott, Tóth Gyula, 56 éves, nyírbogáti lakos, kedvezménnyel is csak leghamarabb 30 év letelte után szabadulhat.

Az ügyész az ítélet kihirdetése után három nap gondolkodási időt kért, míg a vádlott felmentés, védője pedig elsősorban felmentés, másodsorban pedig enyhítés, határozott időtartamú szabadságvesztés kiszabása végett jelentett be fellebbezést, így másodfokon az ügyben a Debreceni Ítélőtábla dönt majd.

A rokont is megsebesítette a gyilkosság után

Az elítélt - a bíróság megállapítása szerint - szállásadóját gyilkolta meg különös kegyetlenséggel, illetve életveszélyesen megsebesítette az elhunyt segítségére siető rokonát is.

A vádlott korábban, 1996-ban a testvérét ölte meg, s akkor hét év hat hónap börtönbüntetést kapott, s a büntetéséből 2000 augusztusában kedvezménnyel szabadult.

Brutális kegyetlenség

Tóth Gyulát akkor egy ismerőse szívességből fogadta be tanyáján, s a férfi a lakásért cserében vigyázott az ingatlanra, illetve elvégezte a ház körüli munkát.

A szállásadóval később a kapcsolata megromlott, ezért felszólítást kapott, hogy költözzön el a tanyáról. A kiköltözés napján vita támadt a vádlott és segítője között, aki telefonon kért segítséget rokonától, de mielőtt ő megérkezett volna, verekedés tört ki, amelynek során az elítélt brutális kegyetlenséggel agyonverte a tanya tulajdonosát.

A megérkező rokonnal is szóváltásba keveredett Tóth Gyula, s egy késsel hasba szúrta.

Az elítélt a bíróság előtt tagadta tettét, csak dulakodást ismert el, a késszúrást pedig - szerinte - az elhunyt követte el a rokonán, amit kizárt a bíróság a büntetőper során.

  • Hírek
  • Személyi kölcsön