Anna, Anikó, Panka
21 °C
34 °C

Új barátnőjét is meggyilkolta, életfogytiglanra ítélték

2003.10.14. 13:37
Miután előző barátnője meggyilkolása miatti büntetéséből kedvezménnyel kiszabadult, az idős férfi új barátnőjét is meggyilkolta. A 67 éves férfi korára való tekintettel a vád elejtését vagy büntetése enyhítését kérte. A bíróság jogerősen életfogytiglani büntetésre ítélte.
Életfogytilgani börtönbüntetést kapott az a férfi, aki az élettársa megöléséért kiszabott börtönbüntetésből szabadulva új barátnőjét is meggyilkolta. A Szegedi Ítélőtábla keddi ítélete szerint a különös visszaesőként elkövetett emberölésért elítélt Kelemen András leghamarabb 30 év múlva bocsátható feltételes szabadlábra.

A táblabíróság a Békés Megyei Bíróság tavaly novemberi első fokú ítéletét hagyta helyben, így az jogerőssé vált. A vádirat szerint a 67 éves békéscsabai férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt korábban 13 év börtönre ítélték, büntetéséből 1997-ben kedvezménnyel szabadult.

Szabadulása után nem sokkal ismerkedett meg új barátnőjével. Mindketten rendszeresen fogyasztottak alkoholt és a nőnek szenvedélyévé vált a szerencsejáték, emiatt gyakran veszekedtek.

A vád szerint a gyilkosság előtti napon, 2000. október 12-én is több italboltban jártak, az asszony nyerőgépeken játszott, s hajnalban tértek haza a vádlott lakására. Másnap enyhén ittas állapotban veszekedtek, dulakodtak, közben a férfi egy hegyes, éles tárggyal több helyen megvágta a nőt. Az orvos szakértő szerint a nő 11 metszett sérülést szenvedett, halálát a nyaki visszér elvágása okozta.

A vádlott ezután öngyilkosságot kísérelt meg. A nyakán és karjain többször megvágta magát. Ám éppen megérkeztek a házhoz a nő hozzátartozói, akik értesítették mentőket.

Kelemen András a tárgyaláson azt mondta: nem emlékszik arra, hogy elkövette-e az emberölést. Kérte felmentését vagy korára tekintettel a büntetés enyhítését.