Erzsébet
1 °C
4 °C

Megtalálták a brutális gyilkosság tettesét

2002.01.11. 14:47
Egy kiskatonát gyanúsít a rendőrség egy Magyarcsanádon az új év első napjára virradó éjszaka elkövetett brutális gyilkossággal. Az áldozat egy helyi özvegyasszony, aki 20 éves fiával lakott együtt házában. A gyanusított beismerte tettét.
Az asszony fiát a múlt év utolsó napján felkereste három fiatalember, köztük a sorkatonai szolgálatát töltő 19 éves gyanúsított, hogy visszakérjék a korábban kölcsönadott néhány ezer forintjukat. A pénzt azonban nem kapták vissza. Az ugyancsak helyi lakos kiskatona szilveszter éjjel 2 óra körül belopózott az általa üresnek vélt házba, hogy kifossza. Az asszony azonban otthon volt, felébredt, valószínűleg azt hitte, hogy a fia ért haza.

A kegyetlen gyilkosság

A vizsgálat eddigi adatai szerint a fiatalember ekkor felkapott egy konyhakést, s megölte az asszonyt. Utána a holttestet behúzta a hálószobába, ahol felgyújtotta a bútorokat. A házat is fel akarta robbantani a konyhai gázkonvektorral, de ez nem sikerült neki. Az asszony fia hajnali öt óra körül ért haza, s a lakásban gomolygó sűrű füst fogadta. A tűzoltók oltás közben bukkantak rá az asszony elszenesedett holttestére. Miután vérfoltokat is találtak, értesítették a rendőrséget.

Beismerte tettét

A gyanúsított fiatalember már beismerte, hogy ő követte el a brutális gyilkosságot. Az ügyet a rendőrség átadta a Szegedi Katonai Ügyészségnek- mondta Kumbor Tibor alezredes, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozó osztályának vezetője - jelentette az MTI.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

  • Szeged legszebb lakásai az Otthontérképen!
  • Több ezer eladó lakás közül válogathatsz a térképről.
  • Válaszd ki a legszebb lakást a több ezer kiadó ingatlan közül az Otthontérképen