Emőke
-4 °C
9 °C

A poligámista szektás felkerült az FBI-lista élére

2006.08.13. 22:05
A texasi FBI-iroda körözési listájának élére került annak a többnejűséget hirdető férfinek a lánya, akit vallási alapon elkövetett gyilkosságokkal gyanúsítanak.

A houstoni FBI-iroda az egyik rokontól kapott tippet a gyanúsított Jacqueline Tarsa LeBaron hollétéről, írja az AP hírügynökség. A nőt egy 1988-as gyilkossági sorozat ügyében keresi a rendőrség. Az új információ miatt a nő egyből fel is került a helyi FBI-iroda körözési listájának élére.

A gyanúsított annak az Ervil LeBaronnak a lánya, aki korábban az Isten Bárányai Egyház nevű többnejűséget pártoló mormon szekta vezetője volt. A férfi a hetvenes években adott parancsot a rivális poligamisták meggyilkolására. A férfi 1972-ben bevallotta a hatóságoknak, hogy családját arra utasította, hogy öljék meg testvérét, amiért az elutasította a szekta törvényeit, eleveníti fel a történteket az AP.

Bár Ervil LeBaron tíz évvel később meghalt a börtönben, maga után hagyott egy "bibliát", melyben arra utasítja híveit, hogy végezzenek minden olyan taggal, aki nem engedelmeskedik a "törvényeknek".

Jacqueline LeBaront a család hat másik tagjával együtt még 1988-ban vádolták meg három ember meggyilkolásával. A hatóságok szerint a korábban már életfogytiglanra ítélt Jacqueline LeBaron Mexikóban tartózkodik.