Gusztáv
-4 °C
1 °C

Életfogytiglan a szomszédgyilkosnak

2008.05.27. 15:33
Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték azt a szeghalmi asszonyt, aki tavaly februárban megölte és kirabolta szomszédját. A nő különös kegyetlenséggel, több késszúrással ölte meg az idős férfit, bűnösségét a perben végig tagadta.

A házban talált sodrófával ütlegelte és egy konyhakéssel halálra szurkálta 70 éves szomszédját tavaly februárban egy nő, aki a gyilkosság után azért, hogy eltüntesse a nyomokat, felgyújtotta a házat. Mivel az épület nem égett le teljesen, az asszony visszatért a színhelyre, elmosta a sodrófát és a kést, a helyükre tette őket, és a csapokat nyitva hagyva távozott.

Az elítélt nő állítólag jóban volt a szomszéd házaspárral, így járatos volt a házban, és azt is tudta, hogy mikor és mennyi pénzt kapnak nyugdíjként. Mikor megtudta, hogy szomszédasszonya pár napra elutazik, belopózott házukba, és a betegeskedő férjre támadt.

A több késszúrást szenvedett férfi a helyszínen meghalt, a nő 4900 forintot zsákmányolt. A szakértők szerint a szúrások az átlagosnál nagyobb fájdalmat okozhattak, így a vád nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés volt, amit súlyosbított, hogy az asszony végig tagadta bűnösségét.

A vád jogerős, fellebbezni nem lehet, a nő legkorábban is 30 év múlva szabadulhat.