Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyorshajtásért kiszabták az elsõ 300 ezres bírságokat

2008.05.09. 07:34
Kecskeméten nyomta meg a sofõr a 7-es BMW gázpedálját, gyorshajtásért már ki is postázták a határozatot és a 300 ezer forintról szóló csekket. A Blikk írt pénteken arról, hogy a rendõrség a múlt vasárnap az új tarifatáblázat bevezetése után máris kiszabta lehetõ legmagasabb pénzbüntetést.

A Blikk információi szerint egy ezüstmetál BMW 730D-t fotóztak le a kecskeméti rendõrök a város egyik négysávos belterületi útján 50 helyett 134 kilométer per órás sebességgel. A büntetési az újabban kiszabható legmagasabb díjtétel lett: 300 ezer forint.

Érezhetõen javult a közlekedési helyzet a szigorítás bevezetése óta. Az elsõ hét végén 560 gyorshajtót fényképeztünk le Bács-Kiskun megyében, de csak a BMW sebessége volt kirívó. A 7 traffipaxunk nonstop mér - mondta el a lapnak Vakulya Ottó ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendõr-fõkapitányság közbiztonsági igazgatója.

A rendõrök munkáját megkönnyítette, hogy nem kell leállítaniuk a gyorshajtókat. Csak lefényképezik õket, majd a fõkapitányságok traffipax-feldolgozói kapják meg a videókat és a fotókat. A büntetés ellen lehet ugyan fellebbezni, de abban, hogy a jogi hercehurcával meg lehet úszni a fizetést, nem érdemes bízni. A rendõrök csak egy dologban lehetnek méltányosak: jelentõsebb összegeknél részletfizetést engedélyezhetnek. A maximális 300 ezres büntetést azóta a szomszédos Jász-Nagykun-Szolnok megyében is kiszabták már. Kunszentmárton belterületén 40 helyett 126-tal hajtott egy autós.