Sára, Márió
2 °C
6 °C

Habot ontott a miskolci szökőkút

2001.09.10. 12:45
Valószínűleg néhány vicces diák számlájára lehet írni azt, hogy a miskolci Centrum előtti szökőkútba habfürdőt öntöttek. A hab olyan óriási volt, hogy még a villamosba is befújta a szél, amikor a közeli megállóban le-föl szálltak róla az utasok. A bevásárlóközpont előtti területet már térfigyelő kamerák pásztázzák, de csak próbaüzemben, így a tetteseket nem sikerült rögzíteni.
Óriási habfürdőre lehettek figyelmesek hétfő reggel azok a miskolciak, akik bevásárolni indultak a helyi Centrumba. Engi István, a közterületet fenntartó Városgazda Kht. üzemvezetője az Indexnek elmondta: feltehetőleg humoros kedvükben lévő diákok öntöttek valamilyen habosító anyagot a szökőkútba, nem először. A délelőtt folyamán a kutat le kellett állítani, mivel a habot még a villamosba is befújta a szél, amikor a közeli megállóban le-föl szálltak róla az utasok.

Ezúttal feljelentést is tesznek

Habfürdő a miskolci szökőkútban
Fotó: Csirke
Legutóbb egy hónappal ezelőtt öntöttek valamilyen anyagot a szökőkútba, akkor lenyeltük a békát - folytatta Engi István. Egy ilyen akció ötvenezer forintos kárt okoz, mivel hatvan köbméter vizet kell leengedni, majd háromszor kénytelenek újratölteni a rendszert. A rendőrségen ezért már meg is tették a feljelentésüket.

A múltkori nagyobb volt - értékelt az Indexnek egy Csirke néven bemutatkozó fiatal lány, aki reggel fél kilenckor lett figyelmes a habzó kútra. Elmondása szerint az embereknek nagyon tetszett, valaki még oda is ment, hogy megmártsa benne a kezét. Az illető bele is szagolt a fehér "lepelbe", hogy megállapítsa, fürdőhabról vagy mérgező vegyszerről van-e szó. Az utcaseprők próbálták leverni a habot, de nem jártak sikerrel. Végül kilenc órakor elzárták a vizet.

A kamera nem rögzített

Nagy Sándor, a miskolci rendőrkapitányság sajtóreferense az Indexnek elmondta: a Centrumnál működő térfigyelő rendszer jelenleg próbaüzem alatt van. Ez azt jelenti, hogy a kamerák képeit nem tudják éjjel-nappal figyelemmel kísérni, illetve a felvételek sem kerülnek rögzítésre. Így a tettesek sincsenek meg.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft