Judit
3 °C
7 °C

Bíróság elé kerül a halászlékocka-tolvaj

2002.04.05. 10:53
Halászlékockalopás miatt kell egy pécsi férfinek bíróság elé állnia a közeljövőben. A férfi szerencsétlenségére a lopott áru 74 forinttal lépte túl a 10 ezer forintos szabálysértési értékhatárt.
A peches tolvaj 74 forinttal lépte túl a 10 ezer forintos szabálysértési értékhatárt, amikor halászlékockákat próbált meg ellopni egy pécsi közértből - adta hírül a Havaria Press. A mintegy 140 doboznyi élelmiszerízesítő elrejtése nem lehetett könnyű feladat, s ezt a bolt alkalmazottai is kiszúrták.

Halászlé-matematika
Az Index prímszámszakértői és horgászszekciója szerint amennyiben a prímszámok törvényét és a hazai élelmiszerek árát figyelembe vesszük, a tolvaj 10 074 forint értékben a legvalószínűbben 138 darab 73 forintos halászlékockát tett zsebre. Ennél ugyanis sokkal valószerűtlenebb az a varáció, hogy 23 forint értékben 438 darabot próbált meg volna feltűnésmentesen kicsempészni a boltból. Amennyiben a történések valószínűségét helyesen számoltuk ki, úgy 138 dobozból - 828 halászlékockával - 1656 liter halászlét főzhetett volna a lebukott pécsi férfi. A kérdés már csak az, honnan vett volna hozzá közel 800 kilónyi halat?

Egy doboz halászlékocka miatt lesz priusza

A lebukás után derült ki, hogy a férfi körülbelül egy doboznyi halászlékockával haladta meg a 10 ezer forintos szabálysértési kategóriát, ezért lopás bűncselekménye miatt bíróság előtt kell majd felelnie tettéért.

Az alacsony értékben elkövetett lopás miatt a tolvaj valószínűleg pénzbüntetéssel megúszhatja az esetet, főleg ha válaszolni tud majd arra a bírói kérdésre, hogy miért volt szüksége a mintegy 1600 liter halászléhez elegendő élelmiszerízesítőre.

A képzett jogász megúszhatja

Január elején hasonló eset történt a borsodi megyeszékhelyen. Ott egy kinevezett bírónőt értek tetten a Tescóban, de a szakképzett jogász itt mindössze egy 9.800 forintos parfümöt lopott, ami a törvények szerint csak szabálysértés.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?