Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Halállal fenyegettek egy főbírót Budapesten

2005.02.20. 11:20
Életveszélyesen megfenyegették a fővárosi bírósági egyik vezetőjét családjával együtt. Tavaly féltucatnyi hasonló esetben látták el bírák 24 órás a védelmét a rendvédelmi szervek.
Életveszélyesen megfenyegettek egy magas rangú bírói vezetőt és családját a közelmúltban a fővárosban - tudta meg az MTI bírósági körökből vasárnap.

Lomnici Zoltán főbíró az MTI információját sem megerősíteni, sem megcáfolni nem kívánta, de annyit elmondott, hogy a bírák évről-évre egyre több veszélyes fenyegetést kapnak. Tavaly az is előfordult, hogy egy fogva tartott ítélethirdetés közben megkísérelt rátámadni a bírói tanács vezetőjére - tette hozzá.

Eddig az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) erőfeszítései ellenére nem született megállapodás arról, hogy legalább a Fővárosi Bíróság és a Pesti Központi Kerületi Bíróság Markó utcai épületében posztoljon egy-egy rendőr munkaidőben - jegyezte meg a Legfelsőbb Bíróság és az OIT elnöke.

Az MTI értesülése szerint a fővárosi bírósági vezetőt családjával együtt fenyegették meg életveszélyesen, az ügyben az egyik hatóság részéről felmerült az állandó személyi védelem lehetősége.

Tavaly féltucatnyi hasonló esetben látták el bírák 24 órás védelmét a rendvédelmi szervek, a napokban pedig Kecskeméten szükségessé vált, hogy súlyos bűnügyben vizsgálódó ügyészeket folyamatosan kommandósok védjenek.