József, Bánk
-6 °C
0 °C

Négy év börtön diszkóbalesetért

2005.09.23. 17:45
Elítélték azt a férfit, aki hat sör után egy fának hajtott, s az autójában ülő két utas meghalt.

Alig három hónap alatt megszületett a jogerős ítélet annak az ittas sofőrnek az ügyében, akinek a hibájából két fiatal halt meg Apagynál, tudósított a HavariaPress.

Ivott a sofőr

A Szabolcs megyei férfi július hetedikén délután, egy a lakásától alig kétszáz méternyire lévő szórakozóhelyen találkozott barátjával, és a vele tartózkodó két fiatal lánnyal. Itt együtt ittak, s ekkor még úgy tervezték, hogy nem ülnek autóba, de este, a negyedik sör után mégis áthajtottak egy másik szórakozóhelyre. Ott újabb két sört fogyasztott a most elítélt férfi, majd elindultak egy nyírtéti szórakozóhelyre, ami zárva volt.

Nem voltak bekötve

Apagyra visszatérőben, lakott területen belül majdnem száz kilométer per órás sebességgel haladva elvesztette uralmát járműve felett és egy fának csapódott. Az ütközés következtében az utasok közül ketten meghaltak, egy pedig súlyosan megsérült. Az autóban egyébiránt senki sem használta a biztonsági övet.

A sofőr első fokon négy év börtönbüntetést és hat év járművezetéstől történő eltiltást kapott, de a védője fellebbezett. A megyei bíróság másodfokon csak a hat éves eltiltást enyhítette négy évre, a négy éves börtönbüntetést megalapozottnak találta.