Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Tömegverekedés egy hatvani éjjelnappalinál

2003.11.09. 19:03
Szombaton este és vasárnap délelőtt ugyanaz a két társaság szólalkozott össze a hevesi város egyik éjjelnappalijánál. A dühödt emberek szétverték az üzlet bejáratát és padokat, székeket dobáltak be a boltba.
Közel hatvanan akartak berontani egy éjjel-nappali üzletbe a Heves megyei Hatvanban. A non-stop boltban még szombaton este találkozott össze két kisebb társaság, akik összeszólalkoztak, majd a veszekedés verekedéssé fajult. Az üzlet alkalmazottai értesítették a rendőrséget, akik megtették a szükséges lépéseket a randalírozók szétválasztására.

Közben mindkét társaság ismerősei gyülekeztek a helyszínen. A rend őreinek ekkor még könnyebb dolga volt, mert a többszöri felszólításnak eleget téve a tömeg még tíz óra előtt feloszlott. Nem így történt ez vasárnap délelőtt, amikor újabb bejelentés érkezett a Hatvani Rendőrkapitányságra. A jelzés szerint az előző napi verekedésben résztvevő egyik társaság tagjai, rokonaik és ismerőseik gyülekeznek és meg akarják rohamozni az éjjel-nappalit, mert a másik csoport ismét ott van.

A kiérkező rendőrök felszólítása ellenére az 50-60 főből álló botokkal felszerelkezet tömeg az üzletbe akart behatolni. Az újra elszabadult indulatokban a bolt bejárati ajtaját szétverték és székeket, padokat dobáltak be a helyiségbe, de a jelenlévő egyenruhásoknak sikerült megakadályozniuk, hogy bejussanak az üzletbe. Miután a kedélyek lecsillapodtak a rendőri intézkedéseknek köszönhetően, a tömeg lassan feloszlott.

A csoportosan elkövetet garázdaság bűntettével gyanúsított személyek, valamint a sértettek és a szemtanúk kihallgatása jelenleg is tart a Hatvani Rendőrkapitányságon.