Hedvig
4 °C
15 °C
166 787 szavazat
230 007 szavazat

Elállt a havazás, elindult a forgalom

2008.01.02. 06:12
Az egy napig tartó havazás után kedd éjjel megtisztították a főváros főútjait. A hóesésben hetvenszer kellett riasztani a tűzoltókat, többnyire árokba csúszott járművekhez. 29-en sebesültek meg az újév első napján közlekedési balesetben.

A fővárosban kedden éjfél körül megszűnt a csaknem huszonnégy órája tartó havazás. A csaknem egy napig tartó hazavás miatt 80 munkagéppel takarított a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. kedd éjszaka. A főutakat megtisztították, és a mellékvonalak tisztítását is megkezdték. A tömegközlekedés hajnalban rendben elindult.

A főutak megtisztításával kedd éjjel végeztek. Néhány helyen már a mellékútvonalak takarítását is megkezdték, a hajnali órákban azonban a szórójárművek ellenőrzésre visszatértek a főútvonalakra. A tömegközlekedés fennakadás nélkül elindult. A nappali műszakban a mellékútvonalakon folytatják a hóeltakarítást és síkosságmentesítést.

Kedd estig havazott Budapesten

A havazás miatt az átlagosnál több baleset történt az utakon, a tűzoltókat egy nap alatt hetven esethez riasztották. A legtöbb esetben árokba csúszott autókon kellett segíteni. A balesetekben összesen 29-en sérültek meg, nagy részük könnyebben.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. a téli időjárás miatt hómunkásokat vesz fel délelőtti műszakra 6 órától 14 óráig tartó munkavégzésre. A nyolcórai munkáért 2800 forint nettó bért fizet a társaság.