Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Árokba csúsznak az autók a hó miatt

2007.02.26. 11:48
25-30 riasztást kaptak a tűzoltók a hétfői havazás miatt, elsősorban közlekedési balesetekhez, árokba csúszásokhoz, karambolokhoz hívták őket. A fővárosban a BKV-járatok folyamatosan közlekednek, csak a hegyvidékeken vannak kisebb késések.

Havazás és ónos eső lassítja a közlekedést a főváros térségében, valamint Pest, Veszprém, Nógrád és Győr-Moson-Sopron megyében hétfő délelőtt, közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

25-30 riasztás

Eddig 25-30 riasztást kaptak, elsősorban árokba csúszott autók, a főutakon keresztbe fordult kamionok mentését kezdték meg a szakemberek, mondta el Dobson Tibor. Közölte, hogy eddig egyetlen súlyos balesetről tudnak: a Pest megyei Nagykovácsi felé vezető úton ütközött fának egy gépkocsi; vezetőjét súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, Lukácsi Zsuzsa tájékoztatása szerint a baleset reggel 7 óra körül történt, az amerikai iskola előtt, amikor egy fiatal nő autójával fának ütközött. A nő beszorult a kocsiba, a tűzoltók szabadították ki.

Két baleset száz méteren belül

Pap Judit elmondta, hogy a vezetőt súlyos sérülésekkel szállították el a mentők. Ettől a balesettől száz méterre egy román autó beleszaladt egy terepjáróba, itt egy könnyű sérültről tud a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A BKV tájékoztatása szerint a havazás és ónos eső egyelőre nem okoz komoly fennakadást a forgalomban, ám a hegyi utakon közlekedő autóbuszok késésekkel közlekednek. Az Index úgy tudja a BKV-tól, hogy a buszok legfeljebb 5-10 percet késhetnek a budai hegyekben.

Az FKF takarítja a havat Budapesten

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. 60 járművel folyamatosan takarítja a fő- és tömegközlekedési útvonalakat, a hidakat és felüljárókat - mondta el az Indexnek Szegedi Péter, a cég szóvivője. Mivel a járdák csúszósak, arra kérik a magánház tulajdonosait, házkezelőket, hogy szórják fel az ingatlanjaikhoz tartozó járdákat.

A hegyvidéki BKV-járatok az FKF szerint mindenütt közlekednek, Szegedi azt ajánlja, hogy a téli útviszonyoknak megfelelően vezessenek az autósok, és a téli gumik használatát is javasolta.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!