Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Árokba csúsznak az autók a hó miatt

2007.02.26. 11:48
25-30 riasztást kaptak a tűzoltók a hétfői havazás miatt, elsősorban közlekedési balesetekhez, árokba csúszásokhoz, karambolokhoz hívták őket. A fővárosban a BKV-járatok folyamatosan közlekednek, csak a hegyvidékeken vannak kisebb késések.

Havazás és ónos eső lassítja a közlekedést a főváros térségében, valamint Pest, Veszprém, Nógrád és Győr-Moson-Sopron megyében hétfő délelőtt, közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

25-30 riasztás

Eddig 25-30 riasztást kaptak, elsősorban árokba csúszott autók, a főutakon keresztbe fordult kamionok mentését kezdték meg a szakemberek, mondta el Dobson Tibor. Közölte, hogy eddig egyetlen súlyos balesetről tudnak: a Pest megyei Nagykovácsi felé vezető úton ütközött fának egy gépkocsi; vezetőjét súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, Lukácsi Zsuzsa tájékoztatása szerint a baleset reggel 7 óra körül történt, az amerikai iskola előtt, amikor egy fiatal nő autójával fának ütközött. A nő beszorult a kocsiba, a tűzoltók szabadították ki.

Két baleset száz méteren belül

Pap Judit elmondta, hogy a vezetőt súlyos sérülésekkel szállították el a mentők. Ettől a balesettől száz méterre egy román autó beleszaladt egy terepjáróba, itt egy könnyű sérültről tud a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A BKV tájékoztatása szerint a havazás és ónos eső egyelőre nem okoz komoly fennakadást a forgalomban, ám a hegyi utakon közlekedő autóbuszok késésekkel közlekednek. Az Index úgy tudja a BKV-tól, hogy a buszok legfeljebb 5-10 percet késhetnek a budai hegyekben.

Az FKF takarítja a havat Budapesten

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. 60 járművel folyamatosan takarítja a fő- és tömegközlekedési útvonalakat, a hidakat és felüljárókat - mondta el az Indexnek Szegedi Péter, a cég szóvivője. Mivel a járdák csúszósak, arra kérik a magánház tulajdonosait, házkezelőket, hogy szórják fel az ingatlanjaikhoz tartozó járdákat.

A hegyvidéki BKV-járatok az FKF szerint mindenütt közlekednek, Szegedi azt ajánlja, hogy a téli útviszonyoknak megfelelően vezessenek az autósok, és a téli gumik használatát is javasolta.