Árpád
-2 °C
4 °C

Felrobbant egy családi ház Orosházán

2004.07.29. 10:29
Eddig ismeretlen okból - feltehetőleg gázrobbanás következtében - felrobbant egy családi ház szerdán reggel Orosházán. A házban egy negyven év körüli férfi tartózkodott, akit életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba.
Az Orosházi Rendőrkapitányság ügyeletére szerdán reggel nem sokkal fél hat előtt érkezett a bejelentés, hogy a József Attila utcában felrobbant egy családi ház. A 40 éves háztulajdonos férfi súlyos, életveszélyes égési sérüléseket szenvedett, így őt az orosházi kórházba szállították.

Klikk a képre!
Fotó: Objektív
A detonációtól az épület összedőlt, és a tető pedig lerepült róla. A kiérkező mentők az utcán találtak rá a sérült férfire, akit a robbanás lökött ki a házból - mondta el az Index érdeklődésére Szombati Andrea, a Békés Megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A lángokat a tűzoltók hamar megfékezték, hat órára már eloltották a tüzet. A rendőrség és a tűzoltóság egyelőre a helyszínen vizsgálja a robbanás körülményeit.

A rendőrség első feltételezései szerint a történtek hátterében családi konfliktus áll - áll a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

A robbanás okát a tűzoltók még nem tudták megállapítani, mert nem sikerült bejutniuk a romos épületbe. "Annyit tudunk, hogy a házban vezetékes gáz volt" - közölte Bajkán György tűzoltó főhadnagy az MTI-vel. A rendőrség feltételezése szerint nagy valószínűséggel gázrobbanás történt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?