Friderika
13 °C
29 °C

Felrobbant egy családi ház Orosházán

2004.07.29. 10:29
Eddig ismeretlen okból - feltehetőleg gázrobbanás következtében - felrobbant egy családi ház szerdán reggel Orosházán. A házban egy negyven év körüli férfi tartózkodott, akit életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba.
Az Orosházi Rendőrkapitányság ügyeletére szerdán reggel nem sokkal fél hat előtt érkezett a bejelentés, hogy a József Attila utcában felrobbant egy családi ház. A 40 éves háztulajdonos férfi súlyos, életveszélyes égési sérüléseket szenvedett, így őt az orosházi kórházba szállították.

Klikk a képre!
Fotó: Objektív
A detonációtól az épület összedőlt, és a tető pedig lerepült róla. A kiérkező mentők az utcán találtak rá a sérült férfire, akit a robbanás lökött ki a házból - mondta el az Index érdeklődésére Szombati Andrea, a Békés Megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A lángokat a tűzoltók hamar megfékezték, hat órára már eloltották a tüzet. A rendőrség és a tűzoltóság egyelőre a helyszínen vizsgálja a robbanás körülményeit.

A rendőrség első feltételezései szerint a történtek hátterében családi konfliktus áll - áll a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

A robbanás okát a tűzoltók még nem tudták megállapítani, mert nem sikerült bejutniuk a romos épületbe. "Annyit tudunk, hogy a házban vezetékes gáz volt" - közölte Bajkán György tűzoltó főhadnagy az MTI-vel. A rendőrség feltételezése szerint nagy valószínűséggel gázrobbanás történt.