Piroska
-2 °C
5 °C

Halálos áttörés Hegyeshalomnál

2005.10.31. 23:42
Kapcsolódó cikkek (1)
Egy férfi meghalt, két nő megsérült Hegyeshalomnál illegális határlépési kísérlet közben. Az egyik sérült később belehalt sérüléseibe. A jármű nagy sebességgel nekiütközött a forgalmi sávokat elválasztó, betonból készült terelőelemeknek.
Egy férfi életét vesztette, két nő pedig megsérült hétfő este a hegyeshalmi határátkelőn, miután az útlevélkezelést kikerülve személygépkocsijukkal megpróbáltak áttörni a leengedett sorompón - közölte a határőrség az MTI-vel. Kedd délután elhunyt a fiatal nő, akit életveszélyes állapotban szállítottak a győri kórházba. A másik utas kisebb sérülésekkel megúszta.

Mint Tímár Zoltán alezredes, a Határőrség Országos Parancsnokságának sajtóügyeletese elmondta, az áldozatok valamennyien román állampolgárok, akik egy osztrák rendszámú személygépkocsival kíséreltek meg átlépni Ausztriába.

Műszaki hiba?

Nem zárható ki, hogy a gépkocsi műszaki hibája okozta a baleset - tájékoztatta kedden a határőrség szóvivője az MTI-t. Tímár Zoltán alezredes, a Határőrség Országos Parancsnokságának szóvivője kedden elmondta, hogy a három román állampolgár okmányai rendben voltak, magyarországi tartózkodásuk jogszerű volt. Hozzátette, hogy a rendőrség által végzett alapos műszaki szakértői vizsgálat fogja eldönteni, hogy mi okozta a halálos kimenetelű balesetet.

A három román autójával beállt a nem európai uniós állampolgárok ellenőrzésére szolgáló forgalmi sávba, majd onnan kikanyarodva nagy sebességgel áttértek egy akkor éppen használaton kívüli másik sávba.

A jármű nekiütközött a forgalmi sávokat elválasztó, betonból készült terelőelemeknek, megpördült a tengelye körül, majd fejreállva csapódott neki a betonnak, mondta az ügyeletes.

A jármű férfi utasa a helyszínen életét vesztette. Két női utastársa közül az egyik súlyos sérüléseket szenvedett, őt beszállították a győri kórházba. A másik nő könnyű sérülésekkel, néhány karcolással megúszta a balesetet - tette hozzá.

A határőrség egyelőre vizsgálja a történtek okait. A határátkelőn a baleset idején nem volt nagy a forgalom, az uniós sávban mindössze egy autó tartózkodott, a nem uniós sávban pedig nyolc-tíz autó várakozott - fűzte hozzá a sajtóügyeletes.