Huba
17 °C
33 °C

Polgári körös iratokat loptak Hendétől

2002.09.05. 13:02
Keddről szerdára virradóra feltörték Hende Csabának, a volt kormányfő kabinetfőnökének autóját, egy nappal később pedig a lakásába törtek be. A politikustól nem vitték el az értékeit, csak a diplomatatáskáját, melyben a polgári körökkel kapcsolatos fontos dokumentumokat tárolt. Hende rendőrségi feljelentést tett, a BRFK azonban személyiségi jogokra hivatkozva nem adott tájékoztatást az ügyről.
Feltörték Hende Csabának, a volt miniszterelnök kabinetfőnökének autóját. A polgári körök szervezésével megbízott MDF-es politikus járművét otthona előtt törték fel szerdára virradó éjjel. Információink szerint ekkor nem vittek el semmit a tolvajok, csak az egyik ablakot törték ki.

Egy nappal később Hende lakásába törtek be ismeretlenek, akkor, amikor családjával otthon volt és aludt. Ekkor azonban már magukkal vitték a kabinetfőnök aktatáskáját. Ebben a polgári körök szervezésével kapcsolatos iratok mellett benne volt Hende Csaba útlevele, bankkártyája, illetve kulcsai is. Érdekessége az ügynek, hogy a táskán kívül semmilyen érték nem tűnt el a politikus lakásából. Így érintetlenül hagyták az értékes műszaki cikkeket éppúgy, mint Hende családi ékszereit, vagy készpénzét.

A politikus feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, a rendőrség azonban az országgyűlési képviselő személyiségi jogaira hivatkozva nem nyilatkozik az ügyről.