Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Balesetek és torlódás az M7-esen

2003.06.09. 19:08
Hétfőn késő estig nagy volt a torlódás az M7-es autópálya Balatonról Budapest felé tartó szakaszán. A 26 és a 39-es kilométer között több baleset történt, tájékoztatta az Útinform a távirati irodát. Pünkösdhétfőn az országban több súlyos baleset történt.
Hétfőn késő estére az M7-es autópálya Budapest felé tartó oldalán az autósoknak továbbra is lassú haladással kell számolniuk. Az Útinform este fél 10-kor adott tájékoztatása szerint a kocsisor lassan, de folyamatosan halad a főváros felé.

A sztráda martonvásári szakaszán a korábbi óránként 40-50 kilométeres sebesség helyett már 80-90 volt a nyaralásból hazafelé tartók átlagsebessége. A 7-es főút felé ugyanakkor továbbra sem érdemes kerülőt tenni; Martonvásár, Baracska és Érd környékén késő este is csak 30-40 kilométeres sebességgel juthatnak előre a gépkocsik.

Az Útinform tájékoztatása szerint a Balaton északi partjáról az M7-es autópályára vezető 71-es főúton is javult a helyzet, Balatonfűzfőnél már óránként 50 kilométeres sebességgel haladhatnak az autósok.

Az Útinform késő délután azt javasolta a nyaralásból hazafelé tartóknak, hogy este 8 óra előtt ne keljenek útra; a több kilométeres kocsisor addig várhatóan nem szűnik meg.

A 7-es főút sem járható

Az ügyeletes közlése szerint a 7-es úton is óriási volt a torlódás, az M1-es felé kerülve pedig a bicskei csomópont építése miatt nem járható az út.

Az M7-es autópálya Budapest felé tartó szakaszán a délután folyamán 4 baleset történt a 26-os és a 37-es kilométerkövek között, emiatt akár több órával is tovább tarthat a Balaton és Budapest között az út.

Két súlyos baleset Bács-Kiskunban

Két súlyos baleset történt Bács-Kiskun megyében szinte egy időben kora délután. Mindkét balesetben a sofőrök eddig ismeretlen okból letértek az útról, majd az árokba rohantak. Az első baleset Tass és Dömsöd között történt az 51-es úton.

A személyautó budapesti súlyosan sérült sofőrnőjét csak a tűzoltók tudták kiszabadítani a roncsból. A második balesetben egy fiatal nő és egy férfi szenvedett súlyos sérüléseket, amikor Tiszakécske és Pereghalom között az árokba hajtottak. A mentők a két sérültet a kecskeméti kórházba szállították.

Két halálos baleset kora délután

Két ember meghalt a kora délután történt közúti balesetekben- értesült a HavariaPress. Az egyik baleset Keszthelyen történt a Vadas csárdánál. Két személyautó ütközött össze. A tűzoltók egy halottat és négy súlyos sérültet emeltek ki a roncsokból.

A másik baleset Bogács és Mezőkövesd között történt. A balesetben egy Daewoo és egy Peugeot személyautó ütközött frontálisan. A Daewooban utazó kisgyerek és az autót vezető édesapja a helyszínen belehalt sérüléseibe. A Peugeotban öt személy sérült meg. A súlyos sérülteket mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Ráborult a traktor

Belehalt sérüléseibe az a férfi, akire ráborult a saját traktora Tarcal és Bodrogkeresztúr között. A férfi egy földúton haladt a traktorral, amikor eddig tisztázatlan körülmények között a traktor felborult és a férfi alászorult. A tûzoltók emelték le a traktort a férfirõl, de a mentõsök már nem tudták megmenteni az életét.

Vízimentõk keresik az eltûnt személyt A vízimentõk búvárai is keresik azt a német állampolgárt, aki a délelõtt tûnt el a Balaton vizében Balatongyörökön- értesült a HavariaPress. A szemtanúk szerint a személy hirtelen eltûnt a vízben és azóta nem került elõ. A valószínûleg vízbefulladt személyt a búvárok fél órája keresik a Balaton vizében eddig eredménytelenül.

Három ember fulladt a vízbe Szabolcs-Szatmárban

Három ember fulladt vízbe a nap folyamán Szabolcs-Szatmárban. Az elsõ esetben egy 13 éves fiú és egy 16 éves lány fulladt a Tiszába Dombrádnál. Az unokatestvérek együtt mentek úszni, amikor elkapta õket egy örvény, és eltûntek a víz alatt. A második esetben egy férfi a holt Szamosba fulladt bele. A 42 éves férfi ittasan sétált gyerekeivel a tunyogmatolcsi vasúti hídon, majd a korlátra fellépve a vízbe ugrott. Mind a három személyt a rendõrség és a vízimentõk keresik.