Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Hét és fél hónapja nem volt telitalálatos

2003.10.18. 11:00
Az Index "Abakusz és logarléc" szakköre hosszas fejtörés árán kiszámította: három milliárd hétszázmillió darab egyforintos pontosan 7585 tonnát nyom. Múlt héten több mint tizenkétmillió szelvénnyel próbálkoztak a játékosok.
Hét és fél hónapja nem volt telitalálatos szelvény az ötöslottón, azaz 32. hete halmozódik a főnyeremény. Az így felgyülemlett 3 milliárd 700 millió forintos jackpot messze a legnagyobb, amely Magyarországon valaha is volt. 12 millió kétszázezer alapjáték érkezett be a múlt heti sorsolásra.

Annak, aki vonzódik a kézzelfogható szemléltetéshez, íme néhány perverz adat: a tízezres bankjegyekből összerakott torony 61 méteres magas, hosszában összeillesztve 55 kilométer hosszú, tömege pedig tíz zsák krumpliéval vetekszik. 3,7 milliárd darab egyforintos pontosan 7585 tonnát nyom, ami szinte grammra ugyanannyi, mint négyszáz B-52-es bombázó kiszerelt hajtóműve.

A magyar lottó jackpotja még mindig listavezető Európában, fő "ellenlábasai", az angol és az olasz lottó "mindössze" 3 millió fontot (1,1 milliárd forintot), illetve 4 millió eurót (valamivel több, mint 1 milliárd forintot) fizetnek.