Olivér
4 °C
8 °C

Huszonötmilliós kárt okozott a HÉV és kamion ütközése

2004.07.15. 15:04
Délután fél kettőkor már újra közlekedik a soroksári HÉV, miután az egyik szerelvény egy kamionnal ütközött a Soroksári úton. A baleset következtében a szerelvény első kocsija kisiklott, a HÉV vezetője pedig beszorult a roncsok közé és könnyebb sérüléseket szenvedett.
Az eddigi adatok szerint egy magyar rendszámú, német félpótkocsit vontató kamion vezetője figyelmetlenül hajtott át egy építőanyag-telephez vezető átjáróban, s nem adta meg az elsőbbséget a közeledő HÉV-nek. A jármű körülbelül kétharmad részben haladt át a kereszteződésen, amikor a Ráckeve felől érkező HÉV nekiütközött a félpótkocsinak. A baleset csütörtökön délelőtt, háromnegyed tizenegy körül történt a IX. kerületben, a Soroksári úton, a Timót utcai megállóhely közelében - tudta meg a HavariaPress.

Tekintse meg képeinket!
Az ütközés után a HÉV-szerelvény első kocsija kisiklott. A HÉV vezetője beszorult a roncsok közé, őt a tűzoltók vágták ki a vezetőfülke roncsai közül, és könnyebb sérülései miatt a mentők vitték a Merényi Gusztáv kórházba. Rajta kívül más sérültje nincs a balesetnek. A szerelvény mintegy húsz méteren át maga előtt tolta a kamiont, melynek félpótkocsija totálkáros lett, s a rakteréből több raklapnyi zsákos gipsz borult a sínekre. A sodródás közben a jármű tövestül kidöntött egy nagy méretű kandelábert, s a baleset következtében a felsővezeték is leszakadt.

Mivel a kamion keresztbe áll a síneken, mindkét vágányon akadályozta a HÉV közlekedését. A helyszínelés és a mentési munkálatok befejeztéig komoly fennakadások voltak a környék forgalmában, a tűzoltók csak a rendőri helyszínelés végeztével emelhették ki daruval a sínek közül az összeroncsolódott kamiont.

A BKV fődiszpécsere az Index érdeklődésére elmondta, hogy a szerelvényben tízmillió forintnyi, a leszakadt felsővezetékekben és a kidőlt kandeláberben körülbelül ötszázezer forintnyi, a kamionban pedig mintegy tizenötmillió forintos kár keletkezett. A helyreállítási munkákat nem sokkal fél kettő után fejezték be a közlekedési vállalat munkatársai, ettől kezdődően a soroksári HÉV mindkét vágányon zavartalanul közlekedik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?