Huba
17 °C
33 °C

Huszonötmilliós kárt okozott a HÉV és kamion ütközése

2004.07.15. 15:04
Délután fél kettőkor már újra közlekedik a soroksári HÉV, miután az egyik szerelvény egy kamionnal ütközött a Soroksári úton. A baleset következtében a szerelvény első kocsija kisiklott, a HÉV vezetője pedig beszorult a roncsok közé és könnyebb sérüléseket szenvedett.
Az eddigi adatok szerint egy magyar rendszámú, német félpótkocsit vontató kamion vezetője figyelmetlenül hajtott át egy építőanyag-telephez vezető átjáróban, s nem adta meg az elsőbbséget a közeledő HÉV-nek. A jármű körülbelül kétharmad részben haladt át a kereszteződésen, amikor a Ráckeve felől érkező HÉV nekiütközött a félpótkocsinak. A baleset csütörtökön délelőtt, háromnegyed tizenegy körül történt a IX. kerületben, a Soroksári úton, a Timót utcai megállóhely közelében - tudta meg a HavariaPress.

Tekintse meg képeinket!
Az ütközés után a HÉV-szerelvény első kocsija kisiklott. A HÉV vezetője beszorult a roncsok közé, őt a tűzoltók vágták ki a vezetőfülke roncsai közül, és könnyebb sérülései miatt a mentők vitték a Merényi Gusztáv kórházba. Rajta kívül más sérültje nincs a balesetnek. A szerelvény mintegy húsz méteren át maga előtt tolta a kamiont, melynek félpótkocsija totálkáros lett, s a rakteréből több raklapnyi zsákos gipsz borult a sínekre. A sodródás közben a jármű tövestül kidöntött egy nagy méretű kandelábert, s a baleset következtében a felsővezeték is leszakadt.

Mivel a kamion keresztbe áll a síneken, mindkét vágányon akadályozta a HÉV közlekedését. A helyszínelés és a mentési munkálatok befejeztéig komoly fennakadások voltak a környék forgalmában, a tűzoltók csak a rendőri helyszínelés végeztével emelhették ki daruval a sínek közül az összeroncsolódott kamiont.

A BKV fődiszpécsere az Index érdeklődésére elmondta, hogy a szerelvényben tízmillió forintnyi, a leszakadt felsővezetékekben és a kidőlt kandeláberben körülbelül ötszázezer forintnyi, a kamionban pedig mintegy tizenötmillió forintos kár keletkezett. A helyreállítási munkákat nem sokkal fél kettő után fejezték be a közlekedési vállalat munkatársai, ettől kezdődően a soroksári HÉV mindkét vágányon zavartalanul közlekedik.