Klaudia
-4 °C
2 °C

Vége a vénasszonyok nyarának

2004.11.05. 08:44
Drasztikusan lehűl a levegő a következő napokban - állítják a meteorológusok. Szombaton hidegfront érkezik záporokkal megerősödő széllel és jelentős lehűléssel. Vasárnap a magasabban fekvő tájakon hózápor kis kialakulhat. Jövő hét elején reggelente sokfelé fagyra kell számítani.
Szombaton az erősen megnövekvő felhőzetből szórványosan várható eső, zápor. Délután már felszakadozhat a felhőzet. Megerősödik az északnyugati szél. Hajnalban 3, 8 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 6, 10 fok között alakul.

Vasárnap változóan, gyakran erősen felhős lesz az ég, elszórtan zápor, a magasabban fekvő részeken hózápor várható. Élénk lesz az északnyugati szél. Hajnalban 0, 5 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 5, 9 fok között alakul.

A jövő hét közepéig erősen felhős lesz az ég, többfelé várható eső, zápor, eleinte havas eső, havazás lehet. Élénk lesz a délkeleti, keleti szél. Hajnalban 0, +5 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 4, 8 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

A tőlünk keletre elhelyezkedő anticiklon peremén szárazabb, de egyre hidegebb levegő szivárog a Kárpát-medencébe. Emiatt a hidegfronttal együtt járó tünetek jelentkezése várható. Nyugtalanság, feszültség, fejfájás léphet fel. A szív- és érrendszeri betegségben szenvedők közérzete romolhat. A megélénkülő, többfelé megerősödő szél hatására erősödhetnek a reumatikus fájdalmak. Többségünkre azonban mégis jótékony, frissítő hatással van a változás, és a sok napsütés is segíthet kedélyállapotunk jobbra fordulásában.