György
8 °C
23 °C

Fényes nappal akartak ellopni egy vasúti hidat

2007.08.14. 11:31
A rendőrök fogtak el egy nemesrempehollósi nyugdíjast, aki napok óta lángvágóval darabolta a Pinkamindszent határában álló vasúti hidat.

Legalább egy tonnányi vasgerendát kivágott a Pinkamindszent melletti használaton kívüli vasúti összekötő hídból az a férfi, akit hétfőn délelőtt fogtak el a rendőrök.

A bozót mögött vágta a hidat

A Vas megyei Rendőrkapitányság ügyeletesének tájékoztatása szerint a pinkamindszenti önkormányzatról értesítették hétfőn délelőtt a körmendi rendőröket, akik a helyszínen elfogták a közeli faluból érkezett nyugdíjast.

Csiszár István, polgármester az Indexnek elmondta, hogy a környéken végzett mezőgazdasági munkák közben látta meg bozóttal benőtt területen. Feltűnt a híd mellett parkoló autó, és a darabolás is nagy robajjal járt. A pinkamindszenti polgármester elmondta, hogy a 1900-as évek elején épült, 12 méteres fesztávolságú híd az önkormányzat tulajdona. Ugyan 1962 óta használaton kívül van, de az utóbbi időben a környéken több helyen döntés született arról, hogy a régi vasúti pályák helyén turisztikailag fontos bicikli utakat építenek ki.

A lángvágós nyugdíjas társaival viszont levágta a híd kereszttartó elemeit, jelentősen megrongálva a szerkezetet.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!