Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fényes nappal akartak ellopni egy vasúti hidat

2007.08.14. 11:31
A rendőrök fogtak el egy nemesrempehollósi nyugdíjast, aki napok óta lángvágóval darabolta a Pinkamindszent határában álló vasúti hidat.

Legalább egy tonnányi vasgerendát kivágott a Pinkamindszent melletti használaton kívüli vasúti összekötő hídból az a férfi, akit hétfőn délelőtt fogtak el a rendőrök.

A bozót mögött vágta a hidat

A Vas megyei Rendőrkapitányság ügyeletesének tájékoztatása szerint a pinkamindszenti önkormányzatról értesítették hétfőn délelőtt a körmendi rendőröket, akik a helyszínen elfogták a közeli faluból érkezett nyugdíjast.

Csiszár István, polgármester az Indexnek elmondta, hogy a környéken végzett mezőgazdasági munkák közben látta meg bozóttal benőtt területen. Feltűnt a híd mellett parkoló autó, és a darabolás is nagy robajjal járt. A pinkamindszenti polgármester elmondta, hogy a 1900-as évek elején épült, 12 méteres fesztávolságú híd az önkormányzat tulajdona. Ugyan 1962 óta használaton kívül van, de az utóbbi időben a környéken több helyen döntés született arról, hogy a régi vasúti pályák helyén turisztikailag fontos bicikli utakat építenek ki.

A lángvágós nyugdíjas társaival viszont levágta a híd kereszttartó elemeit, jelentősen megrongálva a szerkezetet.