Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Páncélököllel raboltak

MTI
2002.08.16. 18:07
Páncélököllel intézett támadást egy pénzszállító autó ellen egy négyfős kommandó pénteken dél körül a franciaországi Aubagne külvárosában, majd egymillió eurós zsákmányával sikeresen kereket oldott. A fegyveres akcióban senki nem sérült meg. Az ismeretlen elkövetők ellen a marseille-i rendőrség hajszát indított, de egyelőre nem akadtak a nyomukra. A Surf pénzszállító vállalat egyik illetékese azt gyanítja, hogy a bűnözők pontos - feltehetően belső embertől származó - ismeretek alapján tervezték meg a vakmerő rajtaütést. A cég páncélozott járműve a belvárosi nagy bevásárlóközpontokból begyűjtött pénzzel már éppen a telephelyre tartott Aubagne ipari negyedében, amikor három kis kamion közrefogta.

A támadók a furgon jobb oldalába eresztették a páncélöklöt, villámgyorsan lefegyverezték a megbénult jármű biztonsági őreit, és kirámolták az autóból a mintegy kétszázötven millió forinttal egyenértéku eurót tartalmazó pénzeszsákokat. A négy bűnöző közül kettő egy nagy teljesítményű motorral, a másik kettő egy hamis rendszámot viselő egyterű gépkocsival távozott Marseille irányában. Magukkal vitték a biztonságiak fegyvereit is.