Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Láthatatlannak hitte magát a bankrabló

MTI
2002.11.08. 06:27
Láthatatlanná varázsoltatta magát egy férfi Iránban, hogy gondtalanul bankokat rabolhasson, de már az első bankban meglátták. A magát láthatatlannak gondoló bankrabló nem a pénztárat célozta meg, hanem, hogy az esetleges zaj ne leplezhesse le, lábujjhegyen lépdelt a sorban álló kliensekhez, és elkezdte kiszedni a kezükből pénzüket. A meghökkent ügyfelek nem akarták odaadni bankjegyeiket az általuk bolondnak vélt férfinak, aki szintén megdöbbent azon, hogy mégis látják. A rablót az ügyfelek leteperték és átadták a rendőrségnek.
A férfi a láthatatlanságért 5 millió rijált, 150 ezer forintot fizetett egy varázslónak, aki néhány varázsigét adott neki, ám nem csupán szóban, hanem írásban is, hogy jobban hassanak - derült ki a rabló kihallgatásakor. A varázsló használati utasítása szerint az láthatatlanító erejű cetliket a férfinak a karjára kellett kötöznie, amit az meg is tett - mindhiába. "Hibáztam. De mostanra már rájöttem, hogy nagyon átvertek" - mondta a vádlott a bíróságon. A rendőrség körözi a varázslót.