Szabadon engedték a terroristagyanúba kevert repülőtéri alkalmazottat

MTI
2003.01.10. 15:36
A párizsi Roissy-repülőtér csomagkezelőjét fegyverbirtoklás címén feljelentő férfi beismerte, hogy megrendezett jelenetnek esett áldozatul a terrorista szervezkedés gyanújába kevert algériai születésű fiú, akit ennek megfelelően szabadon bocsátanak - közölték rendőrségi forrásból pénteken.

A 27 éves Abderazak Besseghirt december 28-án állították elő, mert fegyvereket és robbanószerkezetet találtak a légikikötőben parkoló autójában. A terrorista bűnszervezetben való részvétel címén bűnvádi eljárás alá vont fiatalember azt vallotta, hogy nem volt tudomása a csomagtartóban fellelt fegyverekről, és annak a meggyőződésének adott hangot, hogy elhunyt felesége családjának bosszúja áll az ő feljelentése mögött.

Besseghir néhai nejének családja tavaly nyár óta áll haragban a fiúval, mert felelősnek tartja felesége haláláért. Párizs melletti boltjuk akkor leégett, és az asszony a tűzben vesztette életét. Bár a rendőrség a férjet ártatlannak nyilvánította, a család azóta is meg van győződve felelősségéről.