Valér
2 °C
8 °C

Az előzetesből tette le esküjét a kunszentmiklósi képviselő

2003.01.30. 17:03
Mégsem a börtönben, hanem fegyőri őrizet mellett a városházán tette le képviselői esküjét csütörtökön délután az előzetes letartóztatását töltő Malinák Árpád kunszentmiklósi városatya - adta hírül az Objektív Hírügynökség. A kecskeméti BV Intézet vezetése Bődi Szabolcs polgármesterrel egyeztetve engedélyezte, hogy megfelelő kíséret mellett Kunszentmiklósra szállítsák a folytatólagosan elkövetett csalással gyanúsított, előzetes letartóztatásban lévő képviselőt, hogy méltó körülmények között tehesse le ünnepélyes esküjét.

A csütörtökön délutánra összehívott rendkívüli képviselő-testületi ülésen néhány képviselő ugyan nem jelent meg, de a testület határozatképes volt. Malinák Árpádot bár fegyőrök kísérték, de nem volt bilincsben. A városatyát kitörő szimpátiával fogadták a jelen lévő képviselő-társak és néhány városlakó. A képviselő ünnepélyes eskütétele után átvette a polgármestertől a megbízólevelét.

Beszédében megköszönte azt a bíztatást és támogatást, amit az elmúlt napokban kapott. Bődi Szabolcs polgármester viszont sújtó hangú beszédben bírálta a sajtót a képviselő ügyével kapcsolatban megjelent hírek miatt. A fél órás ceremónia után az előzetes letartóztatásban lévő képviselőt visszaszállították Kecskemétre.