Folyamatosan oltják a jakabszállási erdőtüzet

MTI
2003.07.11. 13:11
Megfeszített erővel dolgoztak éjjel is a tűzoltók és az erdőgazdasági munkások a kedden délután lángra lobbant jakabszállási erdő oltásán - tájékoztatta az MTI-t pénteken a Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelmi igazgató

"Mostanra már reménykedhetünk abban - ha nem történik rendkívüli esemény - pénteken estére vagy szombaton délelőttre befejeződhetnek az oltási munkálatok" - mondta Geiger János ezredes, aki a legfrissebb adatok alapján 200 millió forintra becsülte az állami tulajdonú erdőben keletkezett kárt.

Ismertetése szerint péntekre virradóan is folyamatosan dolgoztak a tűzoltók a tűz pusztította 250 hektáros területen, 50 erdőgazdasági dolgozó segítéségével több soron is átfésülték a terepet.

A parázsló részeket homokkal takarták le, és vízzel locsolták. A megégett tuskókat erőgépekkel szakították ki a földből, hogy a belső izzó részeikhez is hozzáférjenek. A sérült parázsló fákat lecsonkolták vagy kivágták, majd vízzel itatták át.

Jelenleg 97 tűzoltó és 23 tűzoltószer dolgozik az oltáson. A tűzmentesítési utómunkálatok jó ütemben haladnak, s a tűzoltók bíznak abban, hogy estére vagy szombat délelőttre sikerül eloltani a kedd óta égő erdőt.