Nem akarta felrobbantani a leggazdagabb magyarokat Vegyi Tomi

Index
2003.08.29. 14:02
Megcáfolta a rendőrség a HavariaPress azon értesüléseit, miszerint a nyugati téri robbantó tehetős személyek megzsarolását megzsarolását tervezte volna. A hírügynökség hírül adta, hogy a Tamás keresztnévre hallgató robbantónál a házkutatás során megtalálták a 100 leggazdagabb magyar című kiadványt, valamint hátizsákjában egy Képes Ingatlan Express című újságot is, amelyek alapján a rendőrség azzal gyanúsította a fiatalembert, gazdag emberek megzsarolásával kívánt pénzhez jutni, hogy kifizethesse adósságait.

A rendőrség közleményében cáfolta a hírügynökség információit. A gazdag magyarokról szóló kiadványt megtalálták ugyan, az egyik oldalon valóban vannak feljegyzések, de ezek vizsgálata még tart, ugyanakkor az Képes Ingatlan Expressben semmiféle bekarikázott házat, jelölést nem leltek, miként azt a HavariaPress megírta.

"Pillanatnyilag nincs információnk, hogy a gyanúsított 100 milliós nagyságrendű összeget akart volna különböző háztulajdonosoktól kizsarolni, ezért a nyomozás jelen állásában nem tervezünk ingatlantulajdonosokat kihallgatni" - áll a közleményben.

Az sem igaz továbbá, hogy a rendőrség Vegyi Tominak nevezte volna el az elkövetőt.