Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Kettészakadt és kigyulladt egy karambolozó autó a hetes úton

2003.09.02. 21:21
Két halálos áldozata is van annak a balesetnek, ami kedden este fél nyolc előtt történt Budapesten a hetes számú főúton. A XXII. kerületben a Balatoni úton a Bartók Béla úti kereszteződés közelében egy Ford és egy Audi személyautó ütközött össze frontálisan.

Az ütközés következtében a Ford kettészakadt majd kigyulladt. A gépkocsiban csak a sofőr utazott, ő az égő járműben lelte halálát. A másik autóban négyen utaztak. Az Audit vezető férfi az ütközéskor azonnal meghalt. Két másik, súlyosan sérült utas még a tűzoltók kiérkezése előtt ki tudott szállni az autóból. A sofőr melletti ülésen utazó nő súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett. A roncsba szorult nőt a Fővárosi Tűzoltó Parancsnokság Mentőszolgálatának orvosa és a mentők elaltatták, a tűzoltók csak ezután láthattak hozzá a sérült kiemeléséhez.

A teljesen összeroncsolódott Audi oldalát szét kellett feszíteni, hogy a nőt a mentőautóba tehessék. A holttesteket szintén a tűzoltóknak kellett kie! melni a roncsokból. A mentést nehezítette, hogy a kettészakadt, lángoló Ford gázüzemű meghajtásra volt átalakítva. A megsérült gáztartályból ömlött a gáz, amit vízsugarakkal kellett folyamatosan oszlatni amíg a tartályt el nem zárták. A Balatoni út érintett szakaszát a mentés és a helyszínelés idejére teljesen lezárták. Az útzár előreláthatóan legalább este tíz óráig fog tartani.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?