Judit
2 °C
7 °C

Kanada: Kitelepítések az erdőtűzek miatt

MTI
2003.09.08. 07:21
Újra felerősödött a Kanada nyugati erdőségeit emésztő tűzvész, és emiatt vasárnap több mint 1700 embert kellett kitelepíteni az otthonából - közölték a helyi hatóságok. A Bristish Columbia szövetségi tartományban lévő Kelowna város környékén mintegy újabb ezer lakos az éjszaka közepén kényszerült elhagyni a házát. A térségben a múlt hét óta összesen már több mint 4 ezer ember vált ideiglenesen hajléktalanná - jelentette az AFP francia hírügynökség. A 100 ezer lelket számláló város az Okanagan-hegy egyik völgyében van, és ez a tájék Kanada egyik nevezetes borvidéke.

Három hete küzdenek a térségében a lángokkal, amelyek villámcsapás következtében keletkeztek. Két hete 250 lakóház vált a tűz martalékává, és akkor 30 ezren menekültek el a tűz elől. Vasárnap a felerősödő szél ismét szítani kezdte a lángtengert, amely 24 óra alatt újabb 1300 hektár területet perzselt fel, és jelenleg 253 négyzetkilométeren pusztít. Eddig 650 tűzoltót vetettek be a lángok megfékezésére a Vancouvertől 350 kilométerre lévő város környékén. Munkájukat mintegy 20 helikopter, és számos, vizet bombázó repülőgép is segíti.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?