Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Lecsukták az emberrablást játszó fiatalokat

2003.09.08. 15:23
A 72 órás szabálysértési őrizetnél sokkal rosszabbul is végződhetett volna a pénteken, Tapolcán lezajlott "túszdráma" az emberrablást eljátszó három budapesti fiatalember számára.

A 18 és 20 év közötti fiúk - hazafelé tartva egyikük szüleinek Szentgyörgy-hegyi nyaralójából - egy jó tréfával kísérelték meg feldobni a Káli-medence közeli városban a gyanútlan járókelők hangulatát, akik csak annyit láttak, hogy egy automatánál pénzt felvevő személyt megragad két, símaszkot, ill. napszemüveget viselő fiatal, egy kék színű mikrobuszba tuszkolják, majd elhajtanak. A látottaktól megdöbbent szemtanúk, nem tudván eldönteni, hogy színjáték vagy valódi bűncselekmény zajlott le szemük előtt, értesítették a rendőrséget.

Az ügyeletes azonnal kiadta a szolgálatban lévő állománynak az "emberrabláshoz" használt jármű leírását. Húsz perccel a történtek után igazoltatták a környékbeli körzeti megbízottak a rádiókörzésben szereplő autó vezetőjét és utasait. A nemrég érettségizett fiúk annyit mondtak, hogy vicc volt az egész, de látva, hogy kis idő múlva újabb járőrautók állnak meg mellettük, lassan rájöttek, hogy ezúttal túl jól sikerült a tréfájuk, annyira, hogy egy félreértelmezett manőver, mozdulat vagy bármilyen gesztus miatti fegyverhasználat következtében könnyen tragédia is lehetett volna belőle.

A hétvégét rendőrségi őrizetben töltő fiúk a mai bírósági tárgyaláson már egyértelmű tanújelét adták megbánásuknak. A bíróság ennek megfelelően - bizonyítottnak látva a rendzavarás szabálysértését - figyelmeztetésben részesítette a három fiatalt - adta hírül az ORFK.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?