Lecsukták az emberrablást játszó fiatalokat

2003.09.08. 15:23
A 72 órás szabálysértési őrizetnél sokkal rosszabbul is végződhetett volna a pénteken, Tapolcán lezajlott "túszdráma" az emberrablást eljátszó három budapesti fiatalember számára.

A 18 és 20 év közötti fiúk - hazafelé tartva egyikük szüleinek Szentgyörgy-hegyi nyaralójából - egy jó tréfával kísérelték meg feldobni a Káli-medence közeli városban a gyanútlan járókelők hangulatát, akik csak annyit láttak, hogy egy automatánál pénzt felvevő személyt megragad két, símaszkot, ill. napszemüveget viselő fiatal, egy kék színű mikrobuszba tuszkolják, majd elhajtanak. A látottaktól megdöbbent szemtanúk, nem tudván eldönteni, hogy színjáték vagy valódi bűncselekmény zajlott le szemük előtt, értesítették a rendőrséget.

Az ügyeletes azonnal kiadta a szolgálatban lévő állománynak az "emberrabláshoz" használt jármű leírását. Húsz perccel a történtek után igazoltatták a környékbeli körzeti megbízottak a rádiókörzésben szereplő autó vezetőjét és utasait. A nemrég érettségizett fiúk annyit mondtak, hogy vicc volt az egész, de látva, hogy kis idő múlva újabb járőrautók állnak meg mellettük, lassan rájöttek, hogy ezúttal túl jól sikerült a tréfájuk, annyira, hogy egy félreértelmezett manőver, mozdulat vagy bármilyen gesztus miatti fegyverhasználat következtében könnyen tragédia is lehetett volna belőle.

A hétvégét rendőrségi őrizetben töltő fiúk a mai bírósági tárgyaláson már egyértelmű tanújelét adták megbánásuknak. A bíróság ennek megfelelően - bizonyítottnak látva a rendzavarás szabálysértését - figyelmeztetésben részesítette a három fiatalt - adta hírül az ORFK.