Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Megkezdődött a balástyai rém tárgyalása

MTI
2003.09.08. 19:56
Szeptember végén várható elsőfokú ítélet a balástyai sorozatgyilkos ügyében. A tárgyalás első napjára a nyilvánosság teljes kizárásával került sor. A balástyai rém néven emlegetett, harmincöt éves Sz. Zoltánt a megyei főügyészség több emberen, előre kitervelten, nyereségvágyból és más aljas indokból elkövetett emberölés bűntettével vádolta. Sz. Zoltán 1998 és 2000 között követte el az emberöléseket, melynek áldozatai fiatal nők voltak. A módszer minden esetben nagyjából azonos volt: áldozatait valamilyen indokkal elcsalta, majd fejbe vágta és megfojtotta. A tetemeket egy kivételével elásta. A hatodik testtől rendhagyó módon vált meg: egy vasúti sínre kötözte, hogy később egy tehervonat - az élettelen testen átszáguldva - gyakorlatilag darabokra tépte azt.

Az elmeorvosi szakértő megállapítása szerint a férfi nehezen viseli a feszültségeket, lényeges számára, hogy megbüntesse azt, aki sérelmet okoz neki, továbbá zavart a szexuális élete és ezt leplezni akarja. A szakvélemény szerint azonban ez a tudati állapot nem érinti a férfi beszámíthatóságát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?