Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ezer kisgyerek kapott hasmenést az ételtől Baranyában

MTI
2003.09.12. 14:47
Ételalapanyag okozhatott hasmenéses megbetegedéseket csaknem 1000 Baranya megyei iskolásnak és óvodásnak, pénteken azonban már nem voltak újabb rosszullétek, közölte az ÁNTSZ megyei szervezete az MTI-vel.

"Valószínű, hogy az érintett, összesen 16 baranyai (nagyrészt pécsi) intézményben ugyanazon alapanyag felhasználásával készült étel hétfőn, és ez a gyermekeknél tömeges megbetegedéseket idézett elő" - mondta a megyei tiszti főorvos, Antal Ilona, aki hozátettr összesen 971 gyerek nem ment iskolába, óvodába.

Kórházi ellátásra senki sem szorult, sokan még a körzeti orvosukhoz sem fordultak panaszaikkal. A kór hasmenéssel, hasi görcsökkel, esetenként lázzal járt, és ezek a tünetek további 11 pécsi, egy hosszúhetényi és egy hímesházai intézménybe járó fiataloknál is jelentkeztek.

A tiszti főorvos rámutatott: mivel pénteken nem voltak újabb rosszullétek, nem kell tartani a kórokozó további terjedésétől.