Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Továbbra sincs ötös a lottón

MTI
2003.09.13. 20:30
Továbbra sincs telitalálatos szelvény az ötös lottón, így a jövő héten a főnyeremény összege várhatóan eléri a 2,945 milliárd forintot - közölte a Szerencsejáték Rt. szóvivője szombaton az MTI-vel.

Ez összegét tekintve továbbra is minden idők második legnagyobb magyarországi lottónyereménye, 26 millió forinttal marad el az eddigi rekordtól - tette hozzá Somorai László. Tájékoztatása szerint e héten európai szinten ez a legmagasabb összegű lottónyeremény.

A szóvivő emlékeztetett arra, hogy Magyarországon a legmagasabb összeget tavaly december 28-án nyerte meg egy házaspár. Tájékoztatása szerint a legutóbb március 1-jén találtak telitalálatos szelvényt, a főnyeremény immár 27 hete halmozódik. Az ötös lottó esetében legfeljebb 52 hétig - egy évig - növekedhet a nyeremény.

Somorai László elmondta: szombat estig az idei évet tekintve minden eddiginél több, 10,2 millió alapjáték érkezett be az ötös lottón.

A Szerencsejáték Rt. heti árbevétele - valamennyi gépi játékot tekintve - ugyancsak megdöntötte az ez évi rekordot: 2,739 milliárd forint volt - tette hozzá.

A különböző szerencsejátékok bevételének 45 százaléka kerül a nyereményalapba, az összeg 17 százaléka az állam bevételét gazdagítja játékadó formájában.

A nyerőszámok:

20 (húsz) 40 (negyven) 52 (ötvenkettő) 54 (ötvennégy) 90 (kilencven) Joker-szám: 3 4 7 9 0 5

Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; a 4 találatosokra 1.278.467 forintot; a 3 találatosokra 11.813 forintot; a 2 találatosokra 861 forintot fizetnek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?