Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Kétfejű óráskígyó született egy trikóboltban

MTI
2003.09.17. 09:26
Kétfejű óriáskígyó jött a világra New Yorkban egy trikóboltban. A Boa constrictor-csemete Robert Shapiro magánhüllőházában látta meg a napvilágot. A kis hüllőházat a 46 éves férfi a New York-i East Village egyik trikóüzletében üzemelteti. Az állattartó a kétfejű kígyót néhány hónap múlva el akarja adni annak, aki a legtöbbet kínálja érte. Állítólag ázsiai és izraeli állatkertek máris érdeklődnek a ritkaság iránt.

A Boa constrictor dél-amerikai óriáskígyó, 4-5 méteresre nő meg, már ha egy feje van. A kétfejű kígyók azonban általában nem sokáig húzzák. Shapiro évek óta melléktevékenységben foglalkozik egzotikus állatokkal. A vámosok elsőként hozzá fordulnak szakértői véleményért, ha például a New York-i repülőtéren teknősbékát, krokodilt vagy gyíkot foglaltak le valamely utastól. Shapiro hüllőházában átmeneti menedéket nyújt az állatoknak, majd állatkerteknek adja tovább őket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?