Földrengéssorozat, szökőárveszély Japánban

MTI
2003.09.25. 23:30
Szökőár veszélyére figyelmeztetett Japánban helyi idő szerint péntek hajnalban a meteorológiai szolgálat, miután az ország északi részében fekvő Hokkaidó szigetét árom erős földrengéshullám rázta meg, legalább hét ember megsebesült, jelentős anyagi kár is keletkezett.

A rengések a Richter-skálán 5,8-tól 7,8-ig terjedtek, erősségük elég ahhoz, hogy földcsuszamlásokat okozzon és házakat rongáljon meg, ami elég ahhoz, hogy földcsuszamlásokat okozzon és házakat rongáljon meg. Károkról és sebesültekről mindazonáltal az első jelentések nem szólnak. A földmozgást az ország középső részében is érezni lehetett.

A meteorológiai intézet a rengés nyomán cunami veszélyére vonatkozó figyelmeztetést adott ki. A cunami tenger alatti földrengések által keltett, nagy hullámhosszú, szökőárszerű hullámzás.

A hírügynökségi jelentések hét sebesültről számolnak be, sérüléseiket lehulló berendezési tárgyak okozták. Kigyulladt egy olajfinomító, és kisiklott egy vonatszerelvény is. A tengeren több kisebb hajó felborult.