Judit
2 °C
7 °C

Földrengéssorozat, szökőárveszély Japánban

MTI
2003.09.25. 23:30
Szökőár veszélyére figyelmeztetett Japánban helyi idő szerint péntek hajnalban a meteorológiai szolgálat, miután az ország északi részében fekvő Hokkaidó szigetét árom erős földrengéshullám rázta meg, legalább hét ember megsebesült, jelentős anyagi kár is keletkezett.

A rengések a Richter-skálán 5,8-tól 7,8-ig terjedtek, erősségük elég ahhoz, hogy földcsuszamlásokat okozzon és házakat rongáljon meg, ami elég ahhoz, hogy földcsuszamlásokat okozzon és házakat rongáljon meg. Károkról és sebesültekről mindazonáltal az első jelentések nem szólnak. A földmozgást az ország középső részében is érezni lehetett.

A meteorológiai intézet a rengés nyomán cunami veszélyére vonatkozó figyelmeztetést adott ki. A cunami tenger alatti földrengések által keltett, nagy hullámhosszú, szökőárszerű hullámzás.

A hírügynökségi jelentések hét sebesültről számolnak be, sérüléseiket lehulló berendezési tárgyak okozták. Kigyulladt egy olajfinomító, és kisiklott egy vonatszerelvény is. A tengeren több kisebb hajó felborult.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?