Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Finnországban betiltják az utcai prostitúciót

MTI
2003.09.29. 17:54
Az utcai prostitúciót tiltó törvényt léptetnek életbe Finnországban - jelentette be hétfőn a finn belügyminisztérium. A szerdától hatályos törvény értelmében Finnországban tilos nyilvános helyen szexuális szolgáltatást felajánlani, vagy azt igénybe venni. A rendelkezést figyelmen kívül hagyók 50 euróig terjedő pénzbírsággal sújthatók.

A finn parlamentben jelenleg vita tárgyát képezi a prostitúció jogi szabályozása. Egy munkacsoport nemrégiben a svéd példa követését javasolta. Eszerint megbüntetnék azokat is, akik a prostituáltak nyújtotta szolgáltatásokat igénybe veszik. Az új finn törvény az említetteken túl 20 euró megfizetésére kötelezi mindazokat, akiknél graffiti festésére alkalmas festékesdobozokat találnak, továbbá akik közterületen végzik el a dolgukat - jelentette a dpa német hírügynökség.