Gyorsvonatok ütköztek össze Svájcban

MTI
2003.10.24. 22:11
Egy utas meghalt abban a súlyos vasúti balesetben, amely pénteken történ a Zürich-Oerlikon pályaudvarnál. Az osztrák tömegtájékoztatás drámai hangon számolt be a 18 órakor történt balesetről, amelyben két gyorsvonat ütközött egymással egy vasúti elágazásnál. A két szerelvény ütközésekor egy vagon felborult, több másik pedig kisiklott. A roncsok közé utasok szorultak. A mentési munkálatok a sötétedés beállta után is gőzerővel folytak mentőhelikopterek bevonásával.

A sebesültek számát nem tudják pontosan. Egyes értesülések szerint 4-5 súlyos és több könnyebb sérültje lehet az ütközésnek. A svájci televíziónak nyilatkozó szemtanúk szerint a baleset akkor történt, amikor a Zürichből Konstancába tartó gyorsvonat már elhagyta a pályaudvart, és egy vasúti elágazásnál összeütközött a Schaffhausenből Zürichbe tartó gyorsvonattal.

Egy szemtanú szerint a Konstancába tartó szerelvény a jelzőlámpa piros fénye ellenére robogott az elágazás felé, ahol a két gyorsvonat ütközött egymással. A svájci vasút bejelentette, hogy a baleset miatt ezen a vonalon szüneteltetik a forgalmat.