Nem írhatták fel a rendőrök

Ananova
2003.11.05. 15:25
Egy missouri autós azzal fenyegette meg az őt megállító rendőröket, hogy a szerzői jogok megsértése miatt bepereli őket, ha leírják a nevét. Daniel Smith© elárulta a rendőröknek, hogy korábban levédette a nevét a szerzői jogi hivatalban, így valahányszor engedélye nélkül feltűnik valamilyen dokumentumban, félmillió dolláros kártérítési pert indíthat.

A 45 éves férfi, akit egy balesetet követően állítottak meg, hozzátette, amennyiben 10 napon belül nem fizetik ki jogos igényét, másfél millió dollárra is felkúszhat az összeg. Ha azután sem fizetnének, a bíróság minden érintett fél és tulajdonuk ellen felléphet.

A rendőrség elmondása szerint Smith a jogosítványát sem volt hajlandó átadni, csupán elismervény ellenében. Bár a rendőrök megígérték, hogy visszakapja papírjait, makacsul csak az elismervényt követelte. Ekkor a tanácstalan rendőrök kihívtak egy felügyelőt, aki miután megérkezett, szintén a bepereltek listájára került. Mint kiderült Smith-t egy sor közlekedési vétség miatt már beidézték a bíróságra. Végülé a férfit egy egyszerű büntetőcédulával szélnek eresztették.

A férfi csupán arról feledkezett meg, hogy noha mindenki levédetheti nevét, azt bárki leírhatja minden további nélkül, amíg nem húz belőle anyagi hasznot.