Álló kamionba rohant egy másik kamion

Objektív Hírügynökség
2003.11.14. 09:37
A baleset pénteken reggel hat óra után néhány perccel történt. A 4. számú főútvonal Szolnok és Szajol közötti szakaszán egy út mellett álló ukrán rendszámú MAZ típusú, műanyag kupakokat szállító nyerges vontatóba frontálisan hátulról belerohant egy cseh rendszámú, mosóport szállító kamion.

A szolnoki tűzoltók nagy erőkkel - két gépjárműfecskendővel, egy műszaki mentőgépjárművel, egy 50 tonna teherbírású daruval, és a daru felszereléseit szállító különleges tehergépkocsival - vonult a helyszínre. A cseh kamion sofőrje az összeroncsolódott fülkébe szorult, a súlyos életveszélyes sérüléseket szenvedett férfit három hidraulikus feszítő-vágó eszközzel mintegy 25 perces munkával sikerült csak kiszabadítani a tűzoltóknak. A sérültet a szolnoki mentők rohamkocsija a Megyei Hetényi Géza Kórházba szállította.

Az ukrán kamionban senki sem tartózkodott a baleset időpontjában, feltehetően műszaki hiba miatt állt az út szélén. A Szolnok felől érkező cseh kamion valószínűleg későn észlelte az álló járművet, ezért rohant bele nagy sebességgel. A műszaki mentés időtartama alatt a Debrecen felé vezető dupla sávot a lezárták, ez jelentős torlódást okozott a reggeli csúcsforgalomban. A műszaki menés végleges befejezése, a roncsok elszállítása feltehetően csak a délutáni órákban fejeződik be. Az anyagi kár jelentős.