Karácsonyi játékgyűjtő akció indul

MTI
2003.11.30. 14:56
A nehezebb körülmények között élő gyermekek számára indított országos karácsonyi játékgyűjtő akciót Kökény Mihály egészségügyi miniszter nyitotta meg a Millenáris Parkban vasárnap.

"Gondoljunk azokra, akiknek nem feltétlenül adatik meg, hogy gondoskodjanak játékokról a gyermekeik számára; karácsony közeledtével ezért nagyon fontos a Játék minden gyermekért akció, amelynek mottója: az én ajándékom, a te örömöd" - fogalmazott a miniszter.

Kökény Mihály elmondta: a Millenáris Programiroda tavaly elindított ajándékgyűjtéséhez hasonlóan az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium (ESZCSM) Játék minden gyermekért címmel országos mozgalmat szervezett a hátrányos helyzetű gyermekek számára.

A miniszter közlése szerint advent első vasárnapjától karácsonyig országszerte színes, érdekes programokkal várják közös ünneplésre a családokat. Az akció november 30-tól december 21-ig tart, melynek során könyveket, játékokat és sportszereket várnak az ajándékozóktól - hangsúlyozta egy e heti sajtótájékoztatón Szabó Sándorné, a tárca helyettes államtitkára.

Elmondta, hogy Budapesten az ajándékgyűjtést a Millenáris Programiroda szervezi, a fővárosban az ajándékokat a felhíváshoz csatlakozó óvodák és iskolák, valamint magánszemélyek és cégek a Millenáris Parkba juttathatják el. Vidéken a megyei módszertani gyermekjóléti szolgálatok és a gyermekvédelmi szakszolgálatok végzik a gyűjtést, majd az ajándékokat a Nagycsaládosok Országos Egyesülete juttatja el a családoknak.

A rendezvény gálaműsorán, december 21-én a kecskeméti Ciróka Bábszínház lép fel, illetve karácsonyi koncertet hallgathatnak meg az érdeklődők. A minisztérium támogatásával kétezer gyermek látogathatja meg decemberben a Millenáris Programiroda adventi játszóházi programjait.