Súlyos baleset Kiskunfélegyházán

Objektív Hírügynökség
2004.02.03. 15:06
Életveszélyesen megsérült annak az autónak a sofőrje, amely elsőbbségadás nélkül hajtott be az E75-ös főút kereszteződésébe és ott összeütközött egy másik személyautóval keddre virradó éjjel Kiskunfélegyházán.

A balesetet okozó magyar rendszámú Lancia személyautó a Szentesi úton érkezett az E75-ös főút kereszteződéséhez, ahol a villogó sárga lámpa ellenére nem adott elsőbbséget a Szeged irányából jövő román rendszámú Opel Zafirának. A vétlen jármű a Lancia baloldalának rohant neki, ettől az autó két lámpaoszlop között becsapódott az út menti füves területre és a jobb oldalára borulva egy lakóépület falától alig egy méterre állt meg.

A Lanciát vezető 26 éves kiskunfélegyházi férfit a mentők életveszélyes állapotban, belső hasi sérülésekkel, agyrázkódással és fejsérüléssel szállították a kecskeméti kórházba. Az alkoholszonda szerint a sofőr nem fogyasztott alkoholt.

A román autóban hét férfi utazott, közülük a 35 éves sofőrt és két utasát megfigyelésre kórházba szállították, sérüléseik nem súlyosak. Az anyagi kár azonban mindkét autóban jelentős. A balesetet - a helyszínelés adatai szerint - a magyar sofőr figyelmetlensége okozta.