Halálra sebezte magát a késelő

2004.04.09. 10:35
Feltehetőleg önmagát sebezte halálra egy késsel hadonászó férfi Rakamazon. A bicskázás nagypéntekre virradó éjszaka történt a szabolcsi kisvárosban. Az eddigi adatok szerint két férfi együtt italozott egy helyi kocsmában, majd záróra után az egyikük lakására mentek, ahol tovább folytatták az ivást. Ezután azonban valamin összevesztek, s a vita perceken belül tettlegességig fajult.

A szóváltás hevében a 39 éves házigazda két bicskát is előrántott, és azzal rontott neki vitapartnerének. Vendégét háromszor is megszúrta, a 43 éves férfi így a kezén és a nyakán is könnyebb, szúrt sérüléseket szenvedett. Végül azonban az egyik bicska a késelő combját is megsebezte, olyan szerencsétlenül, hogy a penge éppen az ütőerét vágta el a férfinak, aki a helyszínen elvérzett.

A bejelentés alapján a rendőrök elfogták a 43 éves férfit, akivel szemben egyelőre halált okozó testi sértés miatt indult eljárás. Tekintettel azonban arra, hogy az eddigi adatok szerint a kések egyike sem került a férfi kezébe, vizsgálják a jogos önvédelem eshetőségét is.