Öngyilkos lett egy debreceni biztonsági őr

2004.04.15. 19:06
Saját fegyverével lőtte magát agyon egy biztonsági őr Debrecenben. A hajdúsági megyeszékhely rendőrségére még kedden este jelentették be, hogy eltűnt egy biztonsági őrként dolgozó 42 éves helybéli férfi. A bejelentést tevő feleség szerint a férfi aznap reggel hét órakor indult el otthonról, majd bement a munkahelyére, ahol magához vette Parabellum típusú lőfegyverét. Végül autójával - feltehetőleg öngyilkossági szándékkal - ismeretlen helyre távozott.

A rendőrség azonnal megkezdte a férfi felkutatását, ám a kutatás nem vezetett eredményre. Az eltűnt férfi autójára végül csak szerdán délután sikerült rábukkanni, a Debrecen-Szepesre vezető úttól néhány száz méterre. A jármű mellett megtalálták a keresett férfi holttestét is, s a helyszínelők megállapították, hogy az áldozat önkezével vetett véget életének, minden bizonnyal a szolgálati lőfegyverével.

Magára a fegyverre azonban nem sikerült rábukkanni, a környék alapos átfésülése eredményeképpen sem, a rendőrség ezért lőfegyverrel való visszaélés és lopás miatt is eljárást indított az ügyben. Egyúttal kérik, hogy aki bármit tud az eltűnt K-08579 sorszámú Parabellum maroklőfegyverről, jelentkezzen a debreceni kapitányságon, vagy hívja az ismert rendőrségi telefonszámokat.