Négy diák sérült meg Amerikában egy lövöldözésben

MTI
2004.05.08. 20:20
Négyen súlyos sérüléseket szenvedtek egy lövöldözésben az Egyesült Államok Maryland államának egyik középiskolája előtt - közölte szombaton a marylandi egyetemi klinika, ahol a sebesülteket ápolják.

Egy jótékonysági célból rendezett kosárlabda-mérkőzés után tört ki lövöldözés pénteken a Baltimore-tól 16 kilométernyire levő Randallstown város középiskolája előtt. A sportrendezvényt az állam egyik törvényhozója szervezte, és mintegy 300 diák nézte.

Szemtanúk beszámolói szerint egy BMW gépkocsi állt meg közvetlenül a mérkőzés után az iskola épülete előtt. Két személy kiszállt belőle, és lövöldözni kezdett, majd visszaszállt az autóba, és elhajtott a helyszínről. A négy sebesült az iskola négy diákja, akik éppen távozóban voltak a mérkőzésről.

Egyelőre ismeretlenek a bűnügy körülményei, nem tudni mi volt az elkövetők indítéka. A rendőrség közlése szerint az eddigi vizsgálat alapján nem valószínű, hogy a marylandi törvényhozó lett volna a támadás célpontja. A szemtanúk beszámolói alapján a rendőrség elfogott egy gyanúsítottat.