Halálos közlekedési baleset Nagyrécsénél

2004.05.16. 16:28
Egy ember meghalt, többen pedig megsérültek, amikor egy Volvo és egy kamion ütközött a 7-es főúton Nagyrécsénél.

Vasárnap reggel háromnegyed nyolc tájban a Zala megyei településről egy gyümölcsöt szállító hűtőkamion - miközben a főútra kanyarodott - nem biztosított elsőbbséget a Budapest felől érkező személygépkocsinak. A Volvo vezetője nem tudta elkerülni az ütközést, és a teherautó pótkocsijának első kerekébe csapódott.

A baleset következtében a személygépkocsi ötvenegy éves székesfehérvári sofőrje olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Az autó anyósülésén utazó harminchét éves zalakomári nőt, és a hátul ülő tizenöt éves fiát nyolc napon túl gyógyuló, súlyos, míg a szintén hátsó ülésen utazó tizenegy esztendős fiát a mentők könnyebb sérülésekkel szállították kórházba.

A kamion ötvenegy éves szlovén vezetője karcolás nélkül megúszta a szerencsétlenséget. Az elsődleges adatok szerint a Volvóban utazók közül senki sem használta a biztonsági övét. A baleset körülményeinek, és a felelősség kérdésének pontos tisztázására a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Közlekedési Osztályán vizsgálatot indítottak.