Továbbra sem vall Hajdú László, a móri bankrablás gyanúsítottja

MTI
2004.05.18. 17:07
A móri bankfiók kirablásában felhasznált fegyverek beszerzésével és eltüntetésével is gyanúsítják Hajdú Lászlót - közölte a gyanúsított védője kedden az MTI érdeklődésére. "A mai kihallgatáson azt közölték, hogy a gyanúsítás tényállását kiegészítik azzal, hogy a fegyvereket védencem szerezte be és azok eltüntetésében is részt vett" - közölte Kamarás Géza ügyvéd az MTI-vel. "Hajdú László nem tett vallomást, ellenvetéssel éltünk a gyanúsítás ellen, mert álláspontunk szerint semmi nem támasztja alá az ügyészség feltevését" - tette hozzá Hajdú jogi képviselője.

A Fővárosi Főügyészség szóvivője múlt pénteken közölte, hogy a főügyészség kedden újra kihallgatja a móri bankrablás egyik gyanúsítottját, Hajdú Lászlót, de ez nem hátráltatja a vádemelést, ami a tervek szerint a jövő héten megtörténik. Dobos Gabriella akkor azzal kapcsolatban azonban nem kívánt nyilatkozni, hogy miről fogják kérdezni a gyanúsítottat, mi a célja az új kihallgatásnak, mert, mint mondta: ez az eljárás sikerét veszélyeztethetné.

A szóvivő megerősítette azt a korábbi nyilatkozatát, mely szerint már megszületett a döntés arról, hogy mely gyanúsítottak ellen, milyen bűncselekmények miatt emel vádat a főügyészség.