Emberi csontokat találtak a kábelezők

2004.06.08. 13:15
Fotó: Index
A IX. kerületben, a Lónyay és a Bakáts utca sarkán egy kábeltévé szolgáltató megbízásából végeztek földmunkát, amikor az egyik munkás ásója mintegy két méter mélyről egy több évtizedesnek tűnő emberi koponyát és néhány csontot forgatott ki.

A bejelentésre rendőrök érkeztek ki és biztosították a helyszínt az ÁNTSZ munkatársainak, akik azonban semmiféle felvilágosítást nem adtak az Index tudósítójának. Az egyik rendőr óvatos becslése szerint minimum második világháborús maradványokról lehet szó.

A csontok életkorát, illetve a halál esetleges okát a tisztiorvosi szolgálat laboratóriumi vizsgálatai során derítik majd ki, és mivel rendkívüli haláleset gyanúja eddig nem merült fel, a rendőrség egyelőre nem indít külön eljárást az ügyben.

Fotó: Index
A környéken kábeltelevíziós vezetékeket fektető, az útburkolat alatt jó pár köbméter földet megmozgató munkások elmondták, hogy bombát, világháborús lőszereket gyakran találnak, de emberi csontokhoz eddig még "nem volt szerencséjük".

Az Index érdeklődésére a koponyát megtaláló munkás azt is elmondta, hogy a némi ijedelmet okozó koponya előtt csontokat is talált, de amikor az ásóvágás után egy koponya nézett vele szembe, abbahagyta a munkát és értesítette a hatóságokat a leletről.