Lezuhant egy helikopter Tata térségében

2004.06.10. 14:33
Több millió forint kárt okozott az a pilóta, aki KA-26-os helikopterével nagyfeszültségű vezetékek alatt próbált átrepülni csütörtökön kora délután. Az Aero Légi Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. merész pilótája egy búzatábla fölött repült, amikor úgy döntött, hogy a felsővezetéket tartó oszlopok közötti a légvezeték alatt repül át.

A manőver nem sikerült tökéletesen, ugyanis a helikopter rotorlapátjai beleakadtak a vezetékbe, a lapátok leszakadtak, a helikopter irányíthatatlanná vált és a földbe csapódott - áll a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében. A pilótának szerencséje volt, sérülés nélkül szállt ki az összetört gépből. Az anyagi kár a helikopter esetében nyolcmillió, a nagyfeszültségi felsővezetékben körülbelül egymillió forint.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!